maandag 9 september 2024

Een literaire wedstrijd

Terwijl we gisteren nog de hele middag buiten doorbrachten, was het vandaag een grijze, koele dag met veel regen: herfst op komst?

Roger en ik gingen deze middag voor de eerste keer naar de nieuwe bibliotheek van Heers. Heemkunde Groot Heers wil immers een literaire wedstrijd voor de schoolgaande jeugd in Heers organiseren en vandaag hadden voorzitter Michel M., secretaris Ludo D. en wij daar afgesproken met de bibliothecaris, een paar leerkrachten en de directeurs van de Heerse scholen. Een heel interessante babbel (en ons voorlopig wedstrijdreglement besproken en aangepast). Zo werd er bijvoorbeeld beslist alle deelnemers, ook zij die het eigenlijk niet verdienen, een prijs te geven, een "troostprijs" zeg maar, omdat ze de moeite hebben gedaan deel te nemen aan de wedstrijd.  

Het is inderdaad helemaal niet leuk als je geen prijs krijgt nadat je aan een wedstrijd deelnam. Maar dat is de essentie van een wedstrijd, vind ik: niet iedereen kan winnen. Die "troostprijs" (uiteraard zal hij niet zo genoemd worden) doet me helaas fel denken aan die leraar die een leerling wilde laten slagen omdat hij zo goed zijn best heeft gedaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten