dinsdag 30 juli 2024

32°C in de schaduw

Die temperatuur bereikten we vandaag. Ik zei tegen Roger na onze brunch dat we best zouden thuisblijven en geen "uitgesteld" terrasje doen.

De keukengordijnen bleven dicht, de ramen ook. En dan zegt Roger plots, rond 15 uur: 'Ik ga een beetje gras afrijden.'

Ik weet het, de hele tuin in één keer onder handen nemen, dat lukt niet meer. Ik weet ook dat Roger dat gras afrijden in stukjes doet (dat geeft hem elke dag een deel van de nodige beweging, al betekent dat ook dat, als hij eindelijk klaar is, hij moet herbeginnen - net hetzelfde als met ons huishouden dus😀). 

Maar met deze hitte gras gaan afrijden? Net nadat ik hem had uitgelegd waarom we vandaag beter geen "terrasje zouden doen"?

Ik liet Roger echter gaan nadat ik hem toch nog even waarschuwde dat ik dat echt niet verstandig vond. Nog geen vijf minuten later kwam hij terug binnen. 👍

En we gingen aan het lezen. Roger vertelde me dat in Doorbraak iets stond over die openingsceremonie. Ik las het artikel ook en vond het vrij oppervlakkig. "Toch," lees ik daar onder andere, "zijn de meeste reacties positief". Eigenaardig.

Deze avond, na het avondmaal (er stonden gevulde courgettes op het menu en dat was, hoewel heel lekker, geen goed idee, want dat ovengerecht deed de temperatuur in de keuken stijgen tot 26°C), keek ik nog even rond naar reacties op YouTube en ik merkte dat de mensen in Frankrijk inderdaad heel verschillend reageren. Maar ik kreeg echt de indruk dat de (misschien meestal wat oudere?) meerderheid serieus geschokt is (uiteraard kan ik het niet bewijzen, ik spreek enkel over een persoonlijke indruk hé).  

Ik vind het jammer dat ik niet naar die ceremonie heb gekeken en nu aangewezen ben op de delen die vloggers me laten zien (maar, heb ik ergens gelezen, er is sprake van de heruitzending van net die passages te censureren, zoals men trouwens al deed in bepaalde landen bij de uitzending van de ceremonie op tv). 

Intrigerend allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat die hele ceremonie niet ergens online te bekijken is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarschijnlijk is inderdaad ergens de hele ceremonie te herbekijken (maar, zo heb ik gelezen, zonder bepaalde delen die zouden "geknipt" zijn - net die delen die me interesseren maar om dat te verifiëren zou ik dus moeten kijken) maar de hele ceremonie duurde uren (4, 5 of meer?) en zoveel tijd heb ik niet te verliezen! :-)

      Verwijderen